Reportage


Månadsmöte 7 oktober 2019

Vilken fantastisk musikupplevelse David Carbes kvartett bjöd på! David som hanterade pianot med bravur fick god hjälp av Johan på gitarr, Simon på bas och Jacob som ansvarade för batteriet.

David började spela piano redan från 16 års ålder och blev mycket engagerad av musikens värld. Robert Wells och Charlie Norman var stora förebilder med särskilt fokus på boogie woogie och rock´n roll-musik.

Det var ingen mjukstart precis utan med fullt pådrag spelades Rapsody in Rock. Charlie Norman hyllades med ett arrangemang av boogie-woogie-låtar. David fick oss att knäppa med i takten utan att känna oss knäppa! Det var mycket medryckande och det syntes tydligt att hela kvartetten njöt själva också. Tempot i föreställningen växlades när bröderna Gärdestad hyllades med deras låt Himlen är oskyldigt blå och Charlie Normans tolkning av Edward Griegs Anitras Dans.

Det var imponerande att se Davids snabba fingerfärdighet på tangenterna. När Johan flyttade över till pianopallen och de spelade fyrhändigt var det imponerande att se 20 fingrar som jagade varandra i ett raskt tempo. Vi njöt av ett flertal låtar innan David spelade ett eget komponerat, mycket känslosamt stycke The Last Waltz. Det visade på en storslagen bredd.

Kvartetten fortsatte med fler musikstycken och gensvaret i publiken gick inte att ta miste på när många reste på sig i lokalen och jublade trots att programmet inte var slut. Att be om extranummer behövdes inte. Gruppen erbjöd det självmant. Så roligt att få överlämna färgsprakande blombuketter till dessa positiva killar som gärna vill komma tillbaka!


          Elizabeth Mattsson


 

  OBS Klicka här för att starta BILDSPEL !

David Carbes kvartett bjöd på en musikupplevelse    

   
David på piano David på piano David på piano och sång

   
Jacob på trummor    

   
Simon på bas    

   
Johan på gitarr   Johan på gitarr och sång.

    
Johan och David spelade fyrhändigt David och Johan spelade
 fyrhändigt
- - fullt pådrag på scenen - -

    
Davids fingerfärdighet på tangenterna var imponerande Davids snabba fingerfärdighet på tangenterna Elizabeth tackar kvartetten med blommor


Publiken i parkhallen 366 personer.


                                                                                                                Foto  Olle Johansson

                                                                                                               
Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                               TILLBAKA TILL ARKIV